Google tillkännager ChatGPT-liknande generativ AI för Gmail och Docs

Postat:
17:47 - 2023-03-14
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Google har tillkännagivit en generativ AI för Workspace som svar på chattbottarna från OpenAI och Microsoft. Tekniken kommer implementeras i Gmail, Meet, Chat, Docs, Slides och Sheets.

Företagets fokus ligger på en generativ artificiell intelligens, det vill säga en kreativ AI som kan skriva, skriva om, summera, brainstorma, anteckna, komma med förslag och idéer, korrekturläsa och skriva berättelser, låtar och poesi.

Our goal is to continue to be bold and responsible in our approach and partner with others to improve our AI models so they’re safe and helpful for everyone.

Google skriver att deras generativa AI även automatiskt kommer kunna skapa bilder, ljud och videor. Finesserna kommer betatestas av en begränsad skara på engelska i USA med start nu i mars. Därefter kommer AI-integreringen förfinas och gradvis bli tillgänglig för fler användare i fler regioner.

I ett av blogginläggen säger Google att de har en ”djärv och ansvarsfull” approach till artificiell intelligens med målet att deras AI-modeller ska vara säkra och hjälpsamma för alla.