Google tillkännager fyra nyheter för Chrome på mobiler

Postat:
21:08 - 2024-06-26
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
5

Google har ikväll introducerat fyra nyheter i Chrome för Android och IOS. Först ut är att Chrome nu kan visa kontextuella genvägar direkt under adressfältet (omnibox). Om användaren exempelvis söker efter en restaurang kan Chrome automatiskt visa länkar för att ringa till restaurangen, få vägbeskrivningar dit eller läsa recensioner.

Adressfältet har fått en ny design i Chrome på surfplattor. Nya layouten följer designspråket Material You bättre och den för tillfället öppnade hemsidan går fortfarande att se bakom rutan med förslag på sökningar och länkar.

Google nämner att Chrome blivit bättre på att förstå vad vi vill när vi skriver i adressfältet. Om någon bara skriver ”tidtabell” kan Chrome förstå att användaren vill få fram tidtabeller för tunnelbanan. Tunnelbanans hemsida hamnar därmed högre upp bland förslagen. Finessen baseras delvis på hemsidors beskrivningar.

Chromes ”discovery”-flöde på Chromes startsida kan nu visa liveresultat för sporter användaren följer. Inlägget nämner även en femte nyhet men det rör sig endast om att Chrome för IOS nu visar trendande sökningar – något som redan fanns för Android.