Google tillkännager sex nya Androidfunktioner som släpps för alla

Postat:
18:47 - 2024-05-30
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
8

Google har berättat om sex nya funktioner som kommer släppas för alla Androidanvändare, förutsatt att mobilen är tillräckligt modern. Först ut är att RCS-meddelanden i Messages kan redigeras i upp till en kvart efter att de skickats. Om du exempelvis inser att du gjort ett skrivfel kan meddelandet alltså korrigeras i efterhand.

Androidenheter kommer snart få en finess kallad ”instant hotspot” som gör att surfplattor eller Chromebooks kan ansluta till en mobils hotspot direkt – utan att behöva ange lösenordet för Wi-Fi. Google har även förbättrat kommunikationen mellan våra egna enheter genom möjligheten att flytta ett videosamtal i Meet till en annan enhet – likt en mobil, platta eller dator – med en enda knapptryckning.

Emoji-köket i Gboard kommer få nya emoji-kombinationer vilka kan delas som klistermärken. De som använder Google Home för att styra smarta hem har fått en smidig widget som gör att enheter kan kontrolleras direkt från hemskärmen. Wear OS-användare kan även lägga till Google Home-widgetar i urtavlor, så att de kan kontrollera hemmet från klockan.

Sjätte och sista nyheten är att fler bilmodeller från bland andra Mercedes-Benz och Polestar kommer få stöd för digitala bilnycklar. Google nämnde även en sjunde nyhet men den berör endast USA och Tyskland (Paypal-betalningar via Wallet för Wear OS).