Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google uppdaterar Google Play den 21 november – ytterligare överraskningar på gång?

Postat:
11:21 - 2013-10-14
Skribent:
Björn E
Kommentarer:
Med tanke på att Android nu på allvar har fått fart även bland surfplattor är det inte konstigt att Google fortsätter sin push för att få fler applikationer optimerade även för surfplattor. Företaget meddelar nu via sin utvecklar-blogg att man kommer uppdatera Google Play den 21 november för att göra det ännu enklare för ägare av surfplattor att hitta optimerade program och spel.
Sedan tidigare har det funnits en ”Designed for Tablets”-sektion där Google visat upp appar och spel som följt speciella riktlinjer. Det nya som kommer hända den 21 november är att ägare av surfplattor nu visserligen fortfarande kommer se listor med de nyaste apparna, de populäraste apparna och så vidare men att endast program och spel som följer riktlinjerna för ”Designed for tablets” syns där. Program och spel som inte följer riktlinjerna och är optimerade för surfplattor kommer istället markeras som ”Designed for phones”. Självklart kommer man även kunna komma åt dessa från en surfplatta genom att byta vy men målet är alltså att lyfta fram optimerade appar och spel och därigenom göra det mer värdefullt för apputvecklare att faktiskt lägga ner lite tid för att optimera sina program.

Förutom uppdateringen av Google Play går det även många rykten om att en sådan surfplatteinriktad uppdatering av Google Play kan antyda att man samtidigt kommer presentera eller till och med släppa en ny Nexus 10-platta. Det går inte att komma ifrån att det finns en viss logik i att uppdatera Google Play samtidigt som man släpper nästa stora surfplatta så vi får hoppas att vi hör mer om en ny Nexus 10 inom kort.

Mest kommenterat

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Vilken Androidversion har din telefon?
 3. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 4. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 5. Swedroids fyndtipsfredag (v14)
 6. Sony kan satsa stort på mobilspel

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Google-experiment visar vad som finns rakt på andra sidan jorden
 3. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 4. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6
 5. Swedroids fyndtipsfredag (v14)
 6. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om