Google uppdaterar Nest Hub-serien med Fuchsia OS V12

Postat:
13:08 - 2023-08-28
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
11
Google Nest Hub Max

Google har nyligen släppt en uppdatering – Fuchsia OS version 12 – för sin Nest Hub-serie. Uppdateringen innehåller utökade funktioner samt en rad prestandaförbättringar och buggfixar för bland annat Matter-standarden.

Eftersom uppdateringar av Fuschia OS rullas ut gradvis kan det ta ett tag innan de når samtliga enheter. För den som vill ha de senaste uppdateringarna fortare är det möjligt att installera dem genom att gå med i förhandsprogrammet för Google Nest.

För Nest Hub (2nd) gen har Google förbättrat plåtigheten vid uppstart och minskat ljusstyrkan vid uppstart med 50%, vilket innebär att enheten stör mindre om den startar om under natten.

För samtliga Nest Hub-enheter har Google implementerat ett nytt renderingssystem kallat ”Flatland”, optimerat för 2D-innehåll, vilket skall bidra till ett mer responsivt gränssnitt. Uppdateringen innehåller också optimeringar för mjukare videouppspelning och åtgärdar felaktiga Matter-kommandon. Se Googles changelog för en komplett förteckning över samtliga ändringar.

Till skillnad från Android och Chrome OS som bygger på Linux-kärnan bygger Fuschia OS på Googles Zircon-kärna, som är en så kallad mikrokärna i motsats till Linux, Windows m.fl. monolitiska kärna. Till fördelar med en mikrokärna hör att att de som namnet antyder kan vara mycket små och resurssnåla, vilket innebär att de kan lämpa sig för enheter med begränsade hårdvaruresurser. I dagsläget kör Nest Hub, Nest Hub (2nd gen) och Nest Hub Max samtliga Fuschia OS.