Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google Kamera får ett omarbetat gränssnitt och nya funktioner

Postat:
21:13 - 2014-04-16
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
Google har uppdaterat kameraprogrammet som följer med sökjättens Nexus- och Google Play-enheter. Till nyheterna hör ett omarbetat gränssnitt som vid en första anblick verkar gå hand i hand med de designrykten vi tidigare rapporterat om kring kommande Android-versioner. Ett nytt fotoläge har också tillkommit för linsoskärpa som gör det möjligt att justera bakgrundskärpan vid exempelvis porträttbilder.
Till skillnad från tidigare finns programmet tillgängligt för nedladdning via Google Play vilket bör leda till både snabbare och fler uppdateringar. Google har gradvis flyttat ut både applikationer och tjänster som tidigare varit en del av större OS-uppdateringar till Google Play. Det innebär att Android-versionen en enhet kör får minskad betydelse eftersom en majoritet av uppdateringarna kan levereras via Play oberoende av exempelvis tillverkare och operatörer.

Gränssnittet är som galleriet nedan visar numera platt och påminner till upplägget om motsvarande applikationer hos tillverkare som Samsung och HTC. I stället för en solfjäderliknande meny som visas vid långtryck dyker inställningsalternativen fram genom att svepa med fingret från vänster till höger.

Vi gillar den nya designen bättre och finner programmet något enklare att använda. Desto mindre har hänt vad gäller inställningsmöjligheter och funktionalitet. Ett nytt fotograferingsläge – linsoskärpa – har som vi skrev ovan tillkommit, men vi kan exempelvis fortfarande inte fotografera i 16:9-läge. Google listar rentav 4:3-läget som en utmärkande funktion i Google Play: ”100 % av bilden i sökaren ger maximal upplösning från sensorn (inga pixlar går förlorade)”.

Den nya funktionen för linsoskärpa är av enklaste laget men fungerar hyggligt såvida motivet vi vill ha i fokus är inom två meter från linsen. I jämförelse med motsvarande funktionalitet i HTC One är möjligheterna högst begränsade och bokeh-effekten får beskrivas som väl artificiell.

Vad anser ni läsare om den nya designen och till er som provat applikationen undrar vi förstås om ni hittat några fler spännande nyheter?

Mest kommenterat

 1. Xiaomi lanserar toppmodellen Mi 9T Pro med uppfällbar frontkamera
 2. Androidversioner kommer inte längre att döpas efter sötsaker
 3. Samsung Galaxy Note 10 och Note 10+ nu i butik
 4. Nya designen för Play Store officiell
 5. Huawei Kirin 990 påstås kunna spela in 4K @ 60fps
 6. Så här ser OnePlus 7T ut enligt @OnLeaks

Mest läst

 1. Nu kan alla ladda hem mer resurssnåla Google Go
 2. Xiaomi lanserar toppmodellen Mi 9T Pro med uppfällbar frontkamera
 3. Androidversioner kommer inte längre att döpas efter sötsaker
 4. Tips: Tre hemsidor för att kopiera spellistor mellan de stora musiktjänsterna
 5. Android har fått ny logotyp
 6. Nya rykten om vikbara Motorola RAZR — påstås komma redan i år

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du skaffa Samsung Galaxy Note 10 eller Note 10+?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey