Google vill förhindra att appar felaktigt stängs ned i bakgrunden

Postat:
18:41 - 2022-05-17
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
9

Tidigare i år upptäcktes tecken på att Android 13 inte kommer stänga ned bakgrundsappar lika aggressivt, så att vi exempelvis slipper ge undantag till träningsappar och andra program som inte ska stängas ned.

Bakgrundsappar diskuterades av Google under I/O. Ingenjören Jing Ji förklarade att Google arbetar tillsammans med tillverkare med målet att Android ska få en enhetlig och konsekvent hantering av bakgrundsappar, med standardiserade batterispararfunktioner utan tillverkares egna metoder.

Han säger att tillverkare skapat egna restriktioner med målet att förbättra batteritiden, på sätt Android inte är byggt för. Android 13 tar mycket riktigt steg mot standardisering, så att tillverkare förhoppningsvis inte känner sig nödgade att bråka med bakgrundshanteringen.

Systemet erbjuder dessutom mer detaljrik batteri-information för användare, så att det bättre går att se vilka appar som slukar batteri och hur mycket batteri appen använde i både förgrunden och bakgrunden.

We’ve seen device manufacturers introduce various app restrictions, and they are often undocumented.

This can make it difficult for app developers whose foreground service, for example, could work as expected on one manufacturer’s device but be killed unexpectedly on another.