Google vill göra det lättare att hitta bra appar för stora skärmar

Postat:
08:34 - 2022-03-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
5

Androidsurfplattor har inte erbjudit lika många appar som anpassats och optimerats för surfplattor som Ipads. Google hoppas att det ska bli ändring på den saken framöver och vill göra det lättare för användare att hitta högkvalitativa appar för stora skärmar.

I sitt inlägg berättar Google att det nu finns över 250 miljoner aktiva Androidbaserade ”stora skärmar”, likt surfplattor, foldables och ChromeOS-enheter (Google har redan börjat sammanskriva namnet).

Det ska bli lättare att hitta appar som anpassats för det större formatet genom tre åtgärder. Google införde nyligen appriktlinjer för stora skärmar och utvecklare som följer dessa kommer att rankas högre i butikens sökresultat.

Play Store kommer dessutom börja varna när appar inte har optimerats för stora skärmar. Detta gör inte bara att användares förväntningar justeras utan det blir även till en sporre för utvecklare att anpassa sina appar för större format.

Sista punkten är att recensioner kommer delas upp utifrån enhetstyp i butiken, något som har diskuterats förut. En app som fungerar felfritt på en smartphone behöver inte nödvändigtvis vara lika bra på en surfplatta eller en smartklocka. Utvecklare som vill ha fler detaljer kan läsa Googles blogginlägg.