Google introducerar nyheter kring AI och sökningar 8 februari

Postat:
12:04 - 2023-02-05
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
18

Google kommer presentera nyheter kring artificiell intelligens och internetsökningar under ett evenemang i Paris på onsdag nästa vecka, 8 februari. Enligt inbjudan planerar Google att omdefiniera sättet människor ”söker efter, utforskar och interagerar med information”.

Rykten hävdar att Google varit i panik över ChatGPT som företaget sett som det första verkliga hotet mot sökmotorn. Hur vi söker på internet kan mycket väl vara på väg att förändras, precis som Google säger i inbjudan, och det är viktigt för Google att vara med i AI-revolutionen redan från början.

Microsofts ChatGPT-integrering i Bing verkar nästan redo för rampljuset och vi räknar med att få höra om Googles motsvarighet under evenemanget. Av Googles inbjudningsbild att döma kommer vissa av nyheterna även handla om Maps och Lens.

ChatGPT-utmanaren är för tillfället högsta prioritet hos Google, enligt CNBC och flera andra källor. Google lät folk ställa sig i kö för att testa språkmodellen och chattbotten LaMDA 2 redan i augusti förra året, innan ChatGPT lanserades i slutet av november.

Sökjätten har alla förutsättningar att ligga i framkant gällande chattbottar och digitala assistenter, men frågan är hur snabbt nyheterna blir tillgängliga för alla globalt. CNBC hävdar att Google bland annat testar en chattbott, samt en version av sökmotorn som låter folk ställa frågor och som ger direkta svar i form av vanligt tal.