Googles kamera-app kommer få nytt gränssnitt

Postat:
12:33 - 2023-08-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
11
Pixel 7 Pro

Skärmdumpar visar ett omarbetat gränssnitt för Googles kamera-app. Nya appen förväntas debutera på Google Pixel 8 och Pixel 8 Pro och därefter släppas för äldre modeller i serien. Den mest uppenbara skillnaden är att appen nu delar in fotografi och videoinspelning i två separata lägen, vilka växlas mellan genom två knappar längs ena kortsidan.

Ändringen känns spontant som en förbättring. Alla knappar ligger numera på samma sida av skärmen. Alla övriga lägen nås genom en horisontell lista likt tidigare, med skillnaden att dessa lägen nu alltid avser foto eller videoinspelning beroende på vilket huvudläge som är aktivt.

Google har även av någon anledning valt att byta plats på knappen som leder till galleriet och knappen som växlar mellan bakre kamerorna och frontkameran, med avtryckaren i mitten. Inställningarna öppnas dessutom genom att svepa uppåt över sökaren istället för nedåt som tidigare.

Källan Android Authority påpekar att Google Pixel 8 och Pixel 8 Pro kommer erbjuda kamerauppgraderingar gällande både hårdvaran och mjukvaran, något som har diskuterats förut. Huvudkameran för båda telefonerna är enligt utsago Samsung GN2 med 50MP. Pixel 8 Pro har därtill en ny supervidvinkelkamera med 64MP samt en förbättrad time-of-flight-sensor för att förbättra autofokusen.