Googles kompatibilitetskrav för nya enheter med Android 6.0

Postat:
12:57 - 2015-10-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

Google har publicerat de krav tillverkare måste uppfylla för att släppa nya certifierade enheter med Android 6.0. En anmärkningsvärd punkt är att tillverkare inte får förändra Doze – nya energispararläget i Marshmallow som förbättrar batteritiden genom att låta appar gå ner i viloläge när skärmen är släckt längre perioder.

Sökjätten ställer även en rad krav på fingeravtrycksläsare för att garantera säkerheten och göra läsarna kompatibla med alla API-anrop i Android 6.0. Tillverkare uppmuntras dessutom starkt att inkludera fingeravtrycksläsare i enheter, även om det inte är ett måste.

Avslutningsvis har Google uppdaterat reglerna för kryptering. När Lollipop lanserades var det tänkt att alla nya enheter med Android 5.0 skulle vara krypterade redan från första uppstarten. Långsammare budgetenheter blev dock lidande av krypteringen och Google fick göra undantag.

I nya kompatibilitetskraven anges istället en prestandagräns. Alla nya Marshmallow-enheter som har tillräckligt hög krypteringsprestanda måste vara krypterade redan från början för ökad säkerhet.

android-6.0-krav-doze-googleandroid-6.0-krav-2 android-6.0-krav-3