Googles lösenordshanterare blir bättre på PC

Postat:
20:59 - 2023-06-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
1

Google har lagt mer krut på sin lösenordshanterare senaste året och den börjar bli fullfjädrad. Senaste tillskottet är att lösenordshanteraren fått en egen dedikerad sida i Chrome för PC och kan nås direkt från Chromes vanliga meny.

De som vill kan dessutom placera ut en genväg på skrivbordet till lösenordshanteraren, så att den kan nås snabbare. Lösenordshanteraren för PC kommer snart även få stöd för biometrisk autentisering, vilket tidigare bara fanns på mobiler.

Biometrin ger ett extra säkerhetslager så att lösenordshanteraren bara kan öppnas efter verifiering med fingeravtrycksläsare eller ansiktsupplåsning, om datorn stödjer detta. Google påpekar även att lösenordshanteraren stödjer att anteckningar läggs till kontouppgifterna, likt exempelvis tillhörande PIN-kod eller andra relevanta detaljer.

Sista nyheterna är att det går att importera lösenord från en annan lösenordshanterare (i .csv-formatet), samt att lösenordshanteraren för IOS nu kan kolla efter osäkra eller återanvända lösenord. Som vanligt kan det dröja en smula innan alla får fram nyheterna.