Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Googles nya fototjänst Photos erbjuder obegränsad lagring av bilder och videor

Är helt fristående

Postat:
21:08 - 2015-05-28
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Enligt Google kommer mänskligheten ta en biljon fotografier i år. Smartphonerevolutionen innebär att många idag har en relativt kompetent kamera i fickan och det tas bilder som aldrig förr. Google vill erbjuda en backup- och delningslösning för alla dessa foton i och med nya, fristående tjänsten Photos.
Sökjätten presenterar Photos som enda tjänsten du behöver för att lagra och organisera dina bilder och videor. Många har undvikit att lagra foton på Google+ – dels för att de inte använder sociala nätverket i övrigt och dels för att de oroar sig över integritet och hur privata bilderna blir. Google beskriver nya fototjänsten just som en ”privat” plats för lagring.

Bilder kan säkerhetskopieras automatiskt precis som tidigare och du får tillgång till samlingen från alla datorer och mobila enheter.

Till skillnad mot Drive och tidigare fototjänster från Google erbjuder företaget nu obegränsad uppladdning av bilder och videor. Det finns inget tak för hur mycket du kan ladda upp gratis. Google sparar bilder i upp till 16MP för foton och i 1080p för video.

google-photos-io-2015-2google-photos-io-2015-3

Google Photos har en rad funktioner för att organisera foton utifrån personer, platser och saker som betyder något för just dig. Du behöver inte organisera materialet manuellt med etiketter utan Photos sköter detta automatiskt – Google menar att det är privat och bara för dig.

Precis som tidigare fototjänsten i Google+ kan användare även hitta foton genom vanliga textsökningar, som bilder på olika djur, objekt och platser. Det finns funktioner för att förbättra, redigera och kombinera fotografier.

google-photos-io-2015-4google-photos-io-2015-5

Google understryker att dina bilder är privata men det går naturligtvis att dela innehållet med andra. Bilder kan delas direkt till tjänster som Hangouts, Twitter och WhatsApp. Du kan även dela hela album med valfria personer genom en särskild länk. Mottagarna kan då ta del av innehållet utan att behöva logga in eller ha en särskild app.

Nya bildtjänsten är inte live än men håll ett vaksamt öga på den här länken – Photos bör släppas inom kort.

Mest kommenterat

 1. Vilket är ditt värsta mobilmissöde?
 2. Här är Motorola Edge 20 Pro med 12GB RAM och 144Hz
 3. Huawei presenterar P50 Pro
 4. Huawei nu inte ens en av de fem största i Kina enligt IDC
 5. Huawei P50 Pro har ”enastående” kamera enligt Dxo
 6. Designer förklarar varför Google övergav nedre adressfältet i Chrome

Mest läst

 1. Samsung bekräftar att det inte kommer någon ny Note
 2. Google har fortsatt med sötsakerna internt
 3. Oppo Watch 2 erbjuder Snapdragon Wear 4100 och upp till 16 dagars batteritid
 4. Här är Motorola Edge 20 Pro med 12GB RAM och 144Hz
 5. Huawei presenterar P50 Pro
 6. Nothing debuterar genom trådlösa hörlurarna Ear 1

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket bryr du dig om smartklockor idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om