Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Googles oktoberevenemang kan bli historiskt

Postat:
15:10 - 2016-09-25
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Chefer och anställda brukar försöka trissa upp förväntningarna inför lanseringen av produkter. Vanligtvis är det ingen mening att lägga någon större vikt vid dessa uttalanden, då det rör sig om ren hajp.
Men när Android- och Chrome OS-chefen Hiroshi Lockheimer säger att Googles evenemang 4 oktober kan bli lika betydelsefullt som initiala lanseringen av vad som idag är världens största operativsystem, är det sannolikt inte bara tomt prat.

Vad kan det då röra sig om för stora nyheter som förtjänar ett sådant uttalande? En första teori är att Google på allvar kommer ge sig in som separat aktör på smartphonemarknaden, i stil med Apple, genom de ryktade Pixel-telefonerna. Google blir en seriös telefontillverkare bakom den redan mycket framgångsrika mjukvaran.

Men kanske lutar det mer åt att vi kan få se en första glimt av sammanslagningen av Chrome OS och Android – ett nytt gemensamt kapitel för de två plattformarna. När Chrome OS introducerades sa ene Google-grundaren Sergey Brin att Chrome OS och Android sannolikt kommer att slås ihop på sikt. Sundar Pichai har senare även anspelat på sammanslagningen.

För ett år sedan kom en rapport från Wall Street Journal som sa att denna stora förändring kommer att bli klar 2017. Tidskriften hävdade samtidigt att vi kunde få se en tidig version av det sammanslagna systemet i slutet av 2016, det vill säga perioden vi är inne i nu.

Exakt vad den påstådda sammanslagningen innebär återstår att se. Chrome OS kan eventuellt leva vidare som en separat plattform medan nya operativsystemet blir ”Android för datorer”. Utöver två Pixel-telefoner påstås företaget även lansera Chromecast Ultra, Google Home, samt Google WiFi.

Chromecast Ultra

pixel-c-huawei-nexus-6p-lg-nexus-5x-chromecast-audio-bild

Chromecast Ultra sägs vara en ny version av den framgångsrika lilla mediaenheten med stöd för 4K-video som största nyhet. Enligt ryktet kan Ultra även erbjuda HDR-stöd.

Priset i USA påstås ligga på 69 dollar – med andra ord nästan dubbelt så kostsam som andra generationens Chromecast. Kanske har Ultra fler nyheter än 4K och HDR för att berättiga priset, om nu ryktet stämmer.

Google Home

google-home-bookshelf

Google Home introducerades under utvecklarkonferensen I/O i maj. Det är en röstassistent i stil med Amazon Echo. Enheten kan svara på frågor genom tal, tack vare att artificiella intelligensen Google Assistant är inbyggd.

Home fungerar även som en Google Cast-högtalare, så det går att spela upp musik via enheten från exempelvis smartphones. En annan finess är kommunikation med eventuella kompatibla smarta enheter i hemmet, så användare kan tända och släcka lampor, och så vidare.

Uppgifter om pris och tillgänglighet kommer enligt utsago meddelas 4 oktober. Nordamerikanska priset som anges är 129 dollar.

Google WiFi

asus-onhub-bild-2

Google WiFi blir enligt utsago företagets helt egna intelligenta router, med ett pris på 129 dollar och lansering 4 oktober. Routern sägs erbjuda bättre räckvidd än de flesta av dagens motsvarigheter och ha samma funktionalitet som befintliga smarta routern OnHub, och styras från samma app.

Nätverket påstås kunna expanderas genom fler routers och moduler, så att hela lägenheten eller huset får god täckning i samma nätverk.

4 oktober

Om alla rykten stämmer, vilket naturligtvis inte är säkert, kan 4 oktober bli en av Googles största presentationer hittills. Vi kan få se två nya smartphones i eget namn, en 4K-Chromecast, en fristående högtalare och assistent, en ny intelligent router och eventuellt första titten på sammanslagningen av Android och Chrome OS.

Om nio dagar får vi svaren.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Vill du utveckla vår eCom support - Onninen AB Publicerad 19 Apr 2018
Lär dig programmera i C/C++ och bli IT-konsult på 12 veckor i sommar! Publicerad 19 Apr 2018
Fullstackutvecklare Publicerad 19 Apr 2018
Javautvecklare Publicerad 19 Apr 2018
KOORDINERANDE MEDARBETARE TILL 21GRAMS SUPPORT Publicerad 19 Apr 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Använder du din smartphone mer än du egentligen vill?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S9
Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2
Samsung Galaxy S9 Plus
Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Hands on med Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. PostNord returnerar 400 000 Kinapaket efter nya avgiften
 2. Äger du någon av följande smartphones?
 3. Sony introducerar 4K-mobilen Xperia XZ2 Premium
 4. Rykte om Honor 10 nämner 18:9 och sensorjack
 5. Google döper RCS till ”Chat” och satsar stort på Android Messages, lägger Allo på is
 6. Nu körs Oreo på 4,6 procent av världens aktiva Androidenheter

Mest läst

 1. Google kan ha råkat avslöja Androids nya navigationsfält med stöd för gester
 2. Äger du någon av följande smartphones?
 3. Android P har en välkommen lösning för skärmrotation
 4. Sony introducerar 4K-mobilen Xperia XZ2 Premium
 5. OnePlus 5 och 5T uppdateras till Android 8.1, 5T får Iphone X-liknande gestnavigering
 6. Google döper RCS till ”Chat” och satsar stort på Android Messages, lägger Allo på is

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Äger du någon av följande smartphones (två svar kan anges)

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons