Googles VPN förbereder funktion för att dölja användares fysiska plats

Postat:
13:19 - 2023-05-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
14

Google erbjuder en VPN utan extra kostnad till alla som betalar för extra lagring och till de som har skaffat en Pixel 7 eller Pixel 7 Pro. VPN-tjänsten har ren fokus på säkerhet och integritet och krypterar all trafik. Enligt Google är VPN-tunneln verifierbart säker och företaget har publicerat en vitbok.

Tack vare hur tjänsten är uppbyggd kan ingen, inte ens Google, sammanlänka aktiviteten online med ett konto eller en identitet. Fokusen på säkerhet och integritet innebär dock att VPN-tjänsten exempelvis inte kan användas till att få tillgång till andra länders utbud på strömningstjänster.

En kommande finess som upptäckts för Googles VPN är möjligheten att öka integriteten ytterligare genom att dölja användarens fysiska plats. När inställningen aktiveras går det bara att se vilket land användaren är i istället för vilket lokalt område.

For even more privacy, toggle on to use a broader region, like your country instead of your local region. This may affect location-based experiences in apps and websites that you visit.

Senaste artiklarna om VPN

→ Se fler artiklar om ämnet