Grafikintensiva spel på väg till Chromecast

Postat:
12:23 - 2015-05-30
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
13

Trojanska hästen Chromecast började blygsamt men har gradvis blivit mer kraftfull och mångsidig sedan starten sommaren 2013. Google har sålt 17 miljoner exemplar och användare har skickat innehåll till Chromecast 1,5 miljarder gånger.

Ekosystemet har växt markant och fler manicker har inbyggt stöd för Google Cast, som exempelvis högtalare och Android TV-enheter. Senaste tillskottet är ett nytt API som gör det enkelt för utvecklare att föra ”grafikintensiva” spel till Chromecast och andra kompatibla spelare.

Det kallas Remote Display API och tillåter utvecklare att visa en skärm på mobila enheten och en annan på teven. Din telefon kan exempelvis förvandlas till en handkontroll medan själva spelet visas på din TV.

En annan finess för utvecklare är möjligheten att börja buffra en ny video medan den första videon spelas upp. Utvecklare kan skapa köer för video och har fått ökad kontroll över uppspelningen. Det innebär kortare laddningstider för användare.

Sista nyheten gör att utvecklare enklare kan skapa multiplayer-spel för Chromecast och Google Cast. Google föreställer sig att det exempelvis kan användas till brädspel, racingspel, dansspel och triviaspel. Funktionaliteten är kompatibel med både Android och IOS.