Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Gunman Clive [Speltest]

Postat:
12:46 - 2012-04-14
Skribent:
Jonas H
Kommentarer:

Spel har under en längre tid varit en av Androids svagare sidor i jämförelse med andra mobila OS. Därför blir vi glada när vi ser att nya kvalitetsspel finns tillgängliga på Google Play. Extra glada blir vi när spelen ifråga är svenskutvecklade, därför slår vi idag ett slag för spelet Gunman Clive.

Det är Bertil Hörberg som har kodat spelet, som är ett väldigt klassiskt plattformsspel i 2D om man kollar till spelmekanik och story. Spelaren iklär sig en revolvermans kläder som ska rädda den bortförda kvinnan. Det som sticker ut är istället designen.

Hela spelet går i en väldigt speciell, skissad stil. Personligen älskar jag designen som dessutom ger spelet hög igenkänningsfaktor. Gunman Clive är inte helt i 2D utan har ett djup i sig, detta ger en mycket snygg touch till spelet.

  

En av spelets starkaste sidor är bandesignen och de många olika moment som finns i spelet. Ena nivån består av klassiskt plattformshoppande, på nästa är man i en gruva och åker på räls, på tredje måste spelaren tajma hopp med tidsinställda plattformar.

För att rädda kvinnan har Clive en pistol med obegränsat antal skott till sin hjälp. Med denna ska spelaren ta sig förbi andra revolvermän, fåglar, rullande tunnor m.m. Pistolen kan, som belöning för nerskjutna motståndare, på olika sätt uppgraderas. Clive kan också belönas med extraliv i form av tårta.

Blir man skjuten för många gånger får man börja om från början av banan, det är i detta spelets största utmaning ligger, att kunna tajma en hel nivå i spelet utan att dö. I vissa fall behöver man memorera hur nivån ser ut, vilket påminner om spel från förr. Även spelets boss-fighter är väldigt utmanande.

För att styra Clive finns en virtuell D-pad, en skjut- och en hopp-knapp att tillgå. Styrplattan fungerar väldigt bra och har en smart funktion, drar man fingret för lång åt sidan så följer plattan med fingret, på så vis råkar man inte dra fingret utanför styrkorset. Gillar man inte funktionen går den stänga av i inställningarna för spelet, även storleken på styrkorset går att justera i samma meny.

  

I inställningarna kan man även själv ge telefonens knappar olika funktioner. Har man en Xperia Play kan man alltså spela med de inbyggda spelknapparna. Det ska även gå bra att spela med en extern spelkontroll som kopplas antingen via USB-OTG eller via Bluetooth, något vi dessvärre inte kunnat kontrollera. Har någon av er läsare testat spela med kontroll kan ni gärna skriva en kommentar om hur det fungerade. [Tillagt: Det fungerar utmärkt med en PS3-kontroll enligt Andreas527, tack!]

Spelet kostar 14 kronor att köpa, ett pris vi gladeligen betalar för ett så pass bra spel. Spelet har testats på både en Galaxy Nexus (4.0.4) och en Samsung Galaxy SII LTE (2.3.6) på vilka spelet fungerat helt utan problem. Som vanligt är det bara att följa Play-länken ovan eller skanna QR-koden med telefonen om ni vill kolla närmare på spelet.

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC One X på Prisjakt just nu:

Aktuellt

Hur ofta använder du den främre kameran i din mobil?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S9
Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2
Samsung Galaxy S9 Plus
Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL
8.9

Test av OnePlus 6

8.8

Test av Sony Xperia XZ2

8.5

Test av Nokia 7 Plus

8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Hur ofta använder du främre kameran – och till vad?
 2. PostNord låter dig hämta ut paket genom BankID
 3. Så här ser Samsung Galaxy Note 9 ut
 4. Sundar Pichai: Google kan börja ta betalt för Android
 5. Skyddsglaset Corning Gorilla Glass 6 tål upprepade fall bättre
 6. Rapport: EU ger Google rekordhöga 44,3 miljarder kronor i böter, anses ha brutit mot antitrustregler

Mest läst

 1. PostNord låter dig hämta ut paket genom BankID
 2. Sundar Pichai: Google kan börja ta betalt för Android
 3. Så här ser Samsung Galaxy Note 9 ut
 4. Hur ofta använder du främre kameran – och till vad?
 5. Rykte: Samsung Galaxy S10 släpps i tre storlekar, har fingeravtrycksläsare i skärmen
 6. De här Huawei-telefonerna kommer få GPU Turbo-uppdateringen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta använder du främre kameran i din smartphone?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar