Hands-on med aktivitetsarmbandet Fitbit Charge 2

Postat:
16:07 - 2016-09-17
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
12

Vi har klämt på träningsarmbandet Fitbit Charge 2 som introducerades för ett par veckor sedan. Enheten kostar cirka 1500 kronor i Sverige och säljs i två olika armbandsstorlekar (”stor” och ”liten”). Genom optisk pulsmätare, höjdmätare och 3-axels accelerometer håller Charge 2 reda på din aktivitet och sömn.

Batteriet erbjuder upp till fem dagars användning och enheten synkar till smartphone över Bluetooth 4.0 LE. Konstruktionen saknar IP-certifiering men tål lättare former av väta som svett, regn och stänk.

fitbit-charge-2-bild-7fitbit-charge-2-bild-6fitbit-charge-2-bild-11

Charge 2 erbjuder en liten OLED-pekskärm som visar aktuell träningsinformation och låter användare starta olika former av aktiviteter. Skärmen kan även indikera inkommande samtal, SMS och kalenderhändelser. Träningsuppgifterna synkar till Fitbit-appen för Android – samma mjukvara som för företagets övriga produkter.

Till skillnad mot nyss testade Fitbit Blaze tycker vi Charge 2 ser bra ut på ett sportigt vis, även om det förstås är en rent subjektiv åsikt. Vi har fotograferat lila modellen men tillverkaren tillhandahåller även svarta, blå, turkosa och ljusbruna armband. För de som vill ge Charge 2 en mer elegant framtoning finns även läderarmband.

fitbit-charge-2-bild-12fitbit-charge-2-bild-13fitbit-charge-2-bild-14

Armbandsbytet är enkelt och går till genom att du pressar en liten flik bakåt och trycker själva armbandet uppåt. Vardera halvan av armbandet tas bort separat, så de som vill kan kombinera två olika färger.

Högersidan är helt slät och i mitten längs vänsterkanten sitter en ensam strömknapp, vilken även kan starta aktiviteter genom långtryck. På undersidan finner vi den optiska pulsmätaren. Fitbit Charge 2 sitter bra på handleden, så pass att vi knappt tänker på att den är där.

fitbit-charge-2-bild-2fitbit-charge-2-bild-3

Eftersom pulsmätaren sticker ut en smula på undersidan kan den dock skava mot handleden om du spänner åt armbandet för hårt. Fitbit anger inte vikten på sin hemsida, men Charge 2 upplevs som lätt. Laddning sker för övrigt i en lustig liten klämma som omsluter själva enheten underifrån och låser mot magnetkontakt.

På pappret saknar vi inbyggd GPS och IP68-certifiering, men vi blev förtjusta i konstruktionen under vår stund med Fitbit Charge 2. Enheten säljs av butiker som Webhallen, Komplett, CDON, Siba och NetOnNet.