Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Här är HTCs lilla sportkamera Re

Postat:
23:30 - 2014-10-08
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Utöver Desire Eye har HTC denna afton även presenterat en fristående kamera, vilket innebär att tillverkaren gett sig in i en ny produktkategori. Kameran heter kort och gott ”Re” och har en minimalistisk design. Den udda periskopformen sägs vara till för att ge användaren ett bättre grepp.
Kameran har knappt några inställningar och inte ens en strömknapp. Re aktiveras istället automatiskt när den plockas upp. Ett tryck på knappen under objektivet tar ett fotografi medan ett långtryck startar videoinspelning. HTC har utrustat Re med en 16MP CMOS-sensor (1/2,3”) och ett 146-graders vidvinkelobjektiv.

htc-re-kamera-1htc-re-kamera-2

Kameran har stöd för tidsutlösta bilder, 1080-video (30fps) samt videoinspelning i slowmotion (720p). Genom en särskild app för Android och IOS kan bilder delas till mobila enheter och det ska även gå att sända video live på YouTube. Appen kan därtill användas till att fjärrstyra kameran.

Anslutningsmöjligheterna består av Wi-Fi, Bluetooth 4.0 LE och micro-USB. Batteriet har 820mAh och sägs räcka till 100 minuters videoinspelning i Full HD. Bilder och videor lagras på microSD-kort. Ett 8GB-kort inkluderas men Re stödjer kort upp till 128GB. Allt mäter 96,7 x 26,5 millimeter och väger 65,5 gram. Konstruktionen är IP57-certifierad vilket innebär att kameran är vattentålig.

HTC har meddelat att Re kommer börja säljas i Sverige i slutet av året, men tillverkaren har inte tillkännagivit något pris i skrivande stund.

Mest kommenterat

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Nya Motorola Moto G Plus erbjuder 5G för 3990 kronor
 3. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 4. Ryktesbilder på OnePlus Nord visar hålstanskamera
 5. Ingen Androidversion har nått fler enheter på fem månader än Android 10
 6. LG:s nya gränssnitt Velvet UI kommer släppas för äldre telefoner

Mest läst

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 3. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 4. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 5. Tips: Ersätt Play Store-ikonen med ”Mina appar”
 6. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du ROM eller rootåtkomst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey