HBO Max framtid hänger i luften efter sammanslagning, kan försvinna

Postat:
12:58 - 2022-08-04
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
19

HBO Max är för närvarande kanske bästa dealen i streaming, för de som nappade på öppningserbjudandet i höstas och betalar halva priset. Enligt flera rapporter hänger dock HBO Max framtid i luften.

I mitten av mars blev det känt att strömningstjänsterna HBO Max och Discovery Plus kommer slås ihop, efter att WarnerMedia och Discovery Inc gått samman och bildat Warner Bros Discovery. Källor The Wrap varit i kontakt med talar om en stor omstrukturering som kommer resultera i ett slaktat HBO Max, med uppsägningar av chefer och personal.

Enligt rapporten kan upp till 70 procent av personalen sägas upp. Nya sammanslagna tjänsten påstås dela upp innehållet utifrån huruvida materialet är fiktivt med manus eller dokumentärt. Ett annat rykte gör gällande att HBO Max kommer infogas i Discovery Plus, snarare än tvärtom.

Om uppgiften stämmer kommer HBO Max-kunder sannolikt inte längre få betala halva priset, eftersom HBO Max helt enkelt försvinner. Att allt inte står rätt till hos HBO Max understryks samtidigt av att Warner Bros vaskade en film, Batgirl, som kostade motsvarande 915 miljoner kronor att producera.

Filmen var i produktionens slutskede men kommer inte släppas överhuvudtaget. Enligt AV Club har HBO Max dessutom tagit bort sex egenproducerade filmer från strömningstjänsten, av oklar anledning.

Förhoppningsvis får vi raka besked om vad som gäller inom kort.