HTC 10-ägare: vilka är era synpunkter på telefonen?

Postat:
20:15 - 2016-07-16
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
33
I regel släpper tillverkarna sina flaggskepp i slutet av det första kvartalet eller början av det andra kvartalet, ofta efter att ha presenterats officiellt i samband med den årliga Mobile World Congress-mässan i Barcelona.
HTC är inget undantag och årets flaggskepp trillade in på svenska butikshyllor i slutet av april, början av maj beroende på färg. De som är välbekanta med HTC noterade säkerligen att HTC för årets flaggskepp har skippat M:et i namnet. Föregående års HTC-flaggskepp har kallats M8 och M9, men årets telefon kallas alltså bara kort och gott 10.

Då vi testade HTC 10 imponerades vi som sig bör med HTC-telefoner av bygg- och materialkvalitén, som enligt oss är marknadsledande. Vi uppskattade även HTC:s Sense-gränssnitt som vi vid sidan av en ren Android-version rankar högst av alla. Vidare fann vi att prestandan var utmärkt, och vi uppskattade därtill att HTC har valt en USB Typ C-port för laddning och dataöverföring.

På minussidan fann vi bland annat att telefonen var alldeles för kostsam i relation till konkurrenter med snarlik bestyckningsnivå, och vi ställde oss aningen tveksamma till de kapacitiva tangenterna nedanför skärmen, även om detta i mångt och mycket är en smaksak. Vi konstaterade att kameran var bra men att den inte kan mäta sig med de allra bästa.

Vad vi kommer fram till i våra recensioner matchar inte alltid våra läsares erfarenheter till fullo. Hur noggranna vi än är missar vi alltid något, och det vi upplever som en styrka kan av andra ses som en svaghet, och vice versa.

Vi riktar därför frågan till er som äger, har ägt eller har använt en HTC 10 under en längre tid vilka era synpunkter på telefonen i fråga är. Är den värd sitt mycket höga pris? Har ni stött på buggar eller problem som vi missade i vår recension? Hur upplever ni batteritiden?

Frågorna är många och ni sitter inne med svaren. Lämna gärna era omdömen i kommentarerna nedan, men var vänliga och håll er till ämnet. Diskussioner om andra telefoner hänvisar vi som alltid till vårt forum.

Prislappen för HTC 10 (32GB) låg vid lansering på tämligen höga 7 500 kronor, men har idag dalat en aning till cirka 6 700 kronor och uppåt.

Som jämförelse kan LG G5 idag köpas för cirka 5 300 kronor och uppåt och Samsung Galaxy S7 står att finna från cirka 5 800 kronor – det vill säga 1 400 kronor respektive 900 kronor mindre kostsamma än HTC 10.