Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

HTC ”Hard Shell” och ”Hard Shell with Cover” för HTC One [Test]

Postat:
22:22 - 2013-04-22
Skribent:
Björn E
Kommentarer:

Lagom till lanseringen av HTC One i Sverige har HTC även lanserat två officiella skal.  HTC HC 841 ”Hard Shell with Cover” ståtar med ett inbyggt stativ och skydd för skärmen medan HTC HC840 ”Hard Shell” istället fokuserar på att göra telefonen mer stöttålig.

HTC One är utan tvekan en vacker telefon med sitt helgjutna aluminiumskal. Det kan verka som en hädelse att täcka telefonen med ett skal eller en väska men det beror lite på vad man gör med telefonen. I vissa omgivningar är det oundvikligt att telefonen riskeras att repas och då är frågan om det ändå inte är bättre att skydda telefonen än att låta den repas bara för ”att den är så snygg”.

HTC HC 840 ”Hard Shell”

complete_840

HTC HC 840 ”Hard shell” är ett skal som är tänkt att skydda telefonen mot stötar. Det är gjort i hårdare plast och byggs ihop runt telefonen. HTC kunde valt att göra skalet anonymt men istället ståtar det med en tre-färgers-kombination som garanterat drar uppmärksamhet till sig.

separate_840

Skalet kommer i tre separata delar som sätts ihop runt telefonen. Alla delar är av hårdplast och ger ett stabilt intryck.

840_install 840_kortanda
840_volym 840_usb
840_back

Skalet byggs ihop runt telefonen. Först får man glida in telefonen i den stora delen av skalet. När det är gjort är det bara att klicka in den över och undre delen runt om telefonen. Hela konstruktionen sitter sen förvånadsvärt hårt runt telefonen och det krävs en del kraft att ta bort någon av ändarna. Själva skärmen sitter några millimeter ner från skalet vilket ger ett litet skydd ifall du tappar telefonen med skärmen nedåt.

Alla kontakter går lätt att komma åt och även volymknapparna svarar bra även om det krävs lite mer kraft att använda dem än utan skal. Skalet har små hål över högtalarna hos telefonen och vi kunde inte märka att skalet påverkade ljudvolymen eller ljudkvalitén när vi lyssnade på musik.

Sammanfattning: HTC HC 840 ”Hard Shell” är ett hårt skal som ger ett bra skydd för din HTC One mot stötar. HTC hade kunnat välja att göra skalet anonymt men har istället valt ett färgschema som garanterat inte tilltalar alla.

HTC HC 841 ”Hard Shell with Cover”

840_open

I motsats mot HTC HC 840 så är detta skal mycket mer sobert. Skalet är gjort i någon sorts läder- och filtaktigt material och är svart på utsidan och rött på insidan, en kombination vi sett HTC använda förut.

840_open2

841_horn 841_usb

Telefonen sätts fast i en hållare som ger ett visst skydd runt om telefonen. Tyvärr visar sig greppet inte vara speciellt hårt. Vi lyckades visserligen inte skaka loss telefonen, så det bör man inte vara orolig för, men vi kan trycka på flera av telefonens hörn och märka att den sitter ganska löst inne i skalets grepp. Vi hade föredragit ett tightare grepp.  Framsidan skyddas av ett lock men även här känns det som kvalitén är lite lidande. Det finns inget magnetlås och inte heller något sätt för telefonen att märka att vi vikt över locket så skärmen kommer fortsätta lysa tills den stängs av av OS’et. Avsaknaden av magnetlås gör att locket fladdrar lite och ibland viks upp lite även när det ligger på bordet.

Skalet är väldigt skönt att hålla i och även om det är ett syntetmaterial så ger det en ”premium”-känsla. Vi kan nå alla knappar och kontakter bra och det finns även två hål utskurna på framsidan för att se till att ljudet inte blockeras.

840_standing

En rolig och väldigt användbar funktion är möjligheten att använda skalet för att ställa upp telefonen. Det är enkelt att vika upp telefonen så den lutar sig mot skalet och vi hade inga problem alls med att telefonen glider och lägger sig ner. Om du ska använda din HTC One för att titta på mycket film så fungerar skalet väldigt bra.

840_baksida

En baksida (!) till att skalet går att vika upp som ett ställ är att baksidan inte ser helt ut utan har en tydlig glipa. Det beror på att medan skalet som håller telefonen är hårt så är baksidan mjukare. I praktiken spelar det dock ingen roll.

Sammanfattning: HTC HC 841 ”Hard Shell with Cover” är ett mer konventionellt skal som ser till att inte sticka ut allt för mycket. Det är skönt att hålla i och har en mycket bra funktion för att agera ställ åt telefonen. På minussidan hittar vi en avsaknad av magnetlås samt att greppet kunde vara bättre.

Mest kommenterat

 1. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 2. Sony lanserar sant trådlösa hörlurarna WF-1000XM4
 3. Betalar du för mer Google-lagring?
 4. Google släpper andra öppna betaversionen av Android 12
 5. Fler nyheter i Android 12: integritetsöversikt och ny Wi-Fi-meny
 6. Motorola offentliggör Moto G Stylus 5G – budgetmobil med pekpenna

Mest läst

 1. Google lägger ned en app du förmodligen aldrig använt
 2. Betalar du för mer Google-lagring?
 3. Vilket operativsystem körde din första smartphone?
 4. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 5. Sony lanserar sant trådlösa hörlurarna WF-1000XM4
 6. Rykte: Samsungs nästa telefoner med vikbara skärmar har påtagligt lägre pris

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Betalar du för mer Google-lagring?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om