Hur man snabbt växlar mellan språk i Swype [Tips]

Postat:
13:00 - 2012-12-15
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
26

Swype - gestbaserat tangentbordSwype

Ett av de allra bästa gestbaserade tangentborden heter Swype och ägs av Nuance Communications, samma företag som också bland annat äger patentet för skrivmetoden T9. Swype finns inte i Play Store utan genererar istället pengar genom att vara förinstallerat på olika mobiler.

Alla androidanvändare kan dock lägga beslag på Swype genom att ladda hem utvecklarens ständiga betaversion av tangentbordet. Vissa har missuppfattat upplägget och tror att en skarp version av Swype till sist ska komma. Den version av Swype som tillhandahålls gratis kommer alltid vara i betastadiet och det är ett sätt för Nuance att få feedback och testa nya funktioner. 

Det här lilla tipset är kanske gammal skåpmat för vissa inbitna Swype-användare, men det finns ett långt snabbare och smidigare sätt att växla mellan språk än den mest uppenbara metoden. De flesta svenskar är mer eller mindre tvåspråkiga och många växlar säkerligen mellan två eller flera språk flera gånger om dagen när de skriver med virtuella tangentbord. För dessa personer kan det vara viktigt att språkbytet går fort, eller att man kan skriva på två språk samtidigt som i SwiftKey.

Den metod för att byta språk som beskrivs i Swypes manual är att först långtrycka på mellanslagstangenten och sedan trycka på det språk man vill byta till. Att behöva använda både långtryck och tryck är inte särskilt intuitivt och blir tradigt i längden. Lyckligtvis kan man istället svepa från Swype-knappen nere i vänstra hörnet av tangentbordet till mellanslagstangenten, och voilà – snabbt och smidigt språkbyte.