IFixIt plockar isär Motorola Nexus 6

Postat:
16:11 - 2014-11-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

Tack vare reperationssajten IFixIt vet vi nu hur nya Nexus-telefonen ser ut inuti. Företaget plockar isär Nexus 6 i tio steg och konstaterar först och främst att bakstycket hålls fast av bindemedel och går att pilla bort.

Bakstycket blottar inga inre komponenter men däremot en uppsjö skruvar. När de skruvats upp faller enheten isär i två delar – en mellanram med batteriet och en del med moderkortet och skärmen.

ifixit-motorola-nexus-6-b2

Efter att ha färdigställt demonteringen ger IFixIt pluspoäng för att Motorola använt en enda typ av skruv (T3) och för att skruvar i regel använts istället för lim, vilket förenklar reparationer. Fler av komponenterna är modulära, som kamerorna, knapparna och 3,5mm-jacket.

Till de negativa aspekterna hör att batteriet är fastlimmat (men ändå utbytbart) och att vissa komponenter, som vibrationsmotorn, SIM-platsen, högtalaren och USB-porten, sitter direkt på moderkortet och inte går att byta separat. Digitizern sitter ihop med själva skärmen, vilket gör att en spräckt skärm blir dyrare att ersätta.

Överlag får dock Nexus 6 sju av tio poäng och är enligt IFixIt relativt lätt att laga. De som vill veta mer kan besöka IFixIts hemsida.

Senaste artiklarna om MOTOROLA NEXUS 6

→ Se fler artiklar om ämnet