Läckt reklamfilm går igenom kamerafunktionerna i Pixel 8 och Pro

"It's AI, and that's kind of our thing"

Postat:
20:36 - 2023-09-23
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
38
Pixel 8 Pro / Pixel 8

Bloggosfären fortsätter att introducera Pixel 8 och Pixel 8 Pro före Google och ryktena duggar tätt. Senaste läckan består av en 100 sekunder lång reklamfilm som diskuterar kamerafunktionerna i Googles senaste mobiler.

Videon har inte kvar ursprungliga bildförhållandet men det går ändå att ta del av innehållet utan problem. Reklamen nämner ”video boost” som ger förbättrad bildstabilisering genom AI, samt nattlägestöd för videoinspelning.

Vi får en snabb titt på ”audio eraser” som kan ta bort bakgrundsbrus från videor, likt stadsljud eller vindoväsen. En smått kuslig finess kan helt och hållet byta ut ansiktet på folk för att exempelvis ta bort grimaser – ännu ett exempel på att fotografier i allt mindre utsträckning representerar ett fångat ögonblick i tiden. Photos kan även flytta runt och manipulera objekt och motiv i bilder.

Google Pixel 8-duon kommer erbjuda ett Pro-läge med inställningar som ger ökad manuell kontroll och som har inspirerats av DSLR-kameror. Ryktet nämner slutligen att Pixel 8 Pro erbjuder en 50MP huvudkamera med sensorstorleken 1/1,31″, en 48MP supervidvinkelkamera och ett telefoto-objektiv med 48MP och 5x optisk zoom. Pixel 8 har samma huvudkamera som Pro, men supervidvinkelkameran har 12MP och telefoto saknas.