Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

LG G8X har skal som ger telefonen dubbla skärmar

Postat:
10:21 - 2019-09-07
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
LG fortsätter att satsa på skal som ger telefoner dubbla skärmar, efter det initiala experimentet med V50 i våras. Upplägget påminner en smula om enheter med flexibla skärmar. Den här gången är skalet till för en ny telefon i toppsegmentet kallad G8X ThinQ.
Enheten har en större panel än G8, upp från 6,1” till 6,4”. OLED-tekniken är intakt men upplösningen har sänkts till 1080 x 2340 (FHD+). Skärmens kontrast kan justeras automatiskt utifrån rådande ljusförhållanden. Mjukvaran vaknar till liv genom Qualcomm Snapdragon 855 och 6GB RAM. Lagringen når 128GB och kan utökas med minneskort upp till teoretiska 2TB.

Batteriet är lika stort som i V50, det vill säga 4000mAh. LG brukar bjuda på en del trevliga extrafunktioner i sina smartphones och i G8X finns smått och gott som FM-radio, stereohögtalare (1,2W), surroundljud, 32-bitars ”Hi-Fi Quad DAC”, HDR10, IP68-klassning och MIL-STD 810G.

Huvudkameran är en 12MP-sensor med bländartalet f1,8. LG var en av de alla första som erbjöd en vidvinkelkamera och företaget fortsätter med traditionen i G8X (13MP / 136 grader). I sensorjacket sitter en 32MP-sensor. Fingeravtrycksläsaren är för övrigt integrerad under panelen.

LG Dual Screen

Fodralet köps till separat och ger G8X en extra skärm, med samma storlek och upplösning som den i telefonen. Utöver en skärm i full storlek har skalet även en yttre monokrom panel på 2,1” för att visa aviseringar, tid, datum, batterinivå och annan matnyttig information.

Skalet ansluter till G8X via USB-C och väger 134 gram. LG G8X och skalet väger tillsammans 326 gram. Extraskärmen har ett gångjärn med en fritt justerbar vinkel i 360 grader. LG G8X släpps i utvalda marknader under fjärde kvartalet.

Mest kommenterat

 1. Apple introducerar Iphone 11, Iphone 11 Pro och Pro Max [Konkurrensen]
 2. Hur mycket är du beredd att betala för en smartphone idag?
 3. Samsung Pay kommer endast att fungera med NFC framöver
 4. Google lägger återigen Sverige till listan över länder med Android Auto
 5. Allt som är känt om Google Pixel 4 – bilder, funktioner och specifikationer
 6. Fotografi på Huawei Mate 30 Pro visar kraftig kantsluttning

Mest läst

 1. Google lägger återigen Sverige till listan över länder med Android Auto
 2. Apple introducerar Iphone 11, Iphone 11 Pro och Pro Max
 3. Huawei berättar när deras telefoner uppdateras till EMUI 10 och Android 10
 4. Fotografi på Huawei Mate 30 Pro visar kraftig kantsluttning
 5. Hur mycket är du beredd att betala för en smartphone idag?
 6. Google Pixel 4 recenseras på YouTube – hoppsan

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket är du beredd att betala för en smartphone?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey