Marques Brownlee ställer Android mot Iphone – utser personlig vinnare

Postat:
08:07 - 2023-09-02
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
39

Vilket operativsystem för smartphones som egentligen är bäst, Android eller IOS, har varit ett populärt diskussionsämne bland mobilentusiaster. Särskilt under systemens barndom kunde det bli tydliga läger med ettriga debatter, men idag har fler lyckligtvis en mer objektiv och neutral inställning.

Marques Brownlee ger sig in i den gamla debatten genom att ställa Android mot Iphone i sin senaste video. Brownlee börjar med att påpeka att vilket system som är bäst handlar om vad man själv prioriterar, föredrar och värdesätter i en smartphone.

Videon anger dock vilket operativsystem som är bäst i totalt sju olika kategorier: anpassning, funktionalitet, användarvänlighet, uppdateringar och mjukvarustöd, appar, spänning och ekosystem.

För de som inte har någon lust att kolla på videon har vi infogat resultatet nedan. Brownlee föreslår i slutet att en egen personlig vinnare kan utses genom att rangordna kategorierna efter hur viktiga de är för en själv och på så vis avgöra vilket system som passar en bäst. För Brownlee är svaret Android.