Mer om nya pekpennan i Samsung Galaxy Note 7

Postat:
18:16 - 2016-08-02
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
3

Alla Note-ägare använder inte medföljande pekpennan även om den varit ett av produktseriens främsta kännetecken sedan starten för fem år sedan. Vissa ser å andra sidan den så kallade S-Pen som en av de största anledningarna att skaffa en Note.

Samsung har förbättrat pekpennan på flera vis jämfört med den i föregångaren Galaxy Note 5. Udden är cirka 60 % mindre med en diameter på 0,7mm och tryckkänsligheten har ökats från 2048 till 4096 punkter.

samsung-galaxy-note-7-s-pen-3

Enligt Samsung erbjuder nya S-Pen känslan av en riktig penna i större utsträckning än föregångaren. Precis som enheten i övrigt är pekpennan vattentålig och IP68-certifierad, tack vare EMR-teknik (electromagnetic resonance).

Företaget har lagt till en handfull nya virtuella pennor och användare kan numera skriva anteckningar direkt från den ständigt aktiva skärmen. Det innebär att det exempelvis går att skriva en påminnelse direkt på den avstängda skärmen, vilken sedan visas där i en timma och sparas i anteckningsappen.

I tidigare Note-enheter finns en hel applikationssvit för pennan som Action Memo, S Note, Scrapbook och Memo. Numera ligger alla pennfunktioner i en och samma app: Samsung Notes. Det känns spontant som en förenkling och något som bör minska intrycket av ”bloat”.

The S Pen’s internal coil and the phone’s digitizer recognize each other’s electromagnetic fields, and utilize signals to identify the pen’s location and pressure to enable writing and drawing functions. Unlike a stylus or the human finger, which both use static electricity to work, the functionality of EMR technology is unaffected by water.

s-pen

Galaxy_Note_5_S-pen_vs_Galaxy_Note_7_s-pen