Messages börjar påpeka förlorad funktionalitet när RCS inaktiveras

Postat:
13:24 - 2024-06-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
10

De som vill kan inaktivera RCS i Messages och istället börja skicka gamla okrypterade SMS och MMS. I och med senaste betaversionen av Messages visas en varningsskärm när RCS inaktiveras som påpekar att funktionalitet försvinner – inklusive att användaren blir sparkad från gruppchattar efter 30 dagar.

Vi ser ingen anledning till att inaktivera RCS i Messages. Däremot bör RCS inaktiveras innan byte av mobil – annars kan SMS och MMS missas på nya telefonen. De som har glömt att inaktivera RCS innan mobilbyte kan avregistrera numret från RCS i efterhand via webben.