Microsofts AI-demo var också fullt av felaktigheter

Postat:
15:52 - 2023-02-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
5

Ett av Googles exempel när chattbotten Bard visades upp innehöll ett felaktigt påstående om James Webb-teleskopet. Nu har ett antal missar i Microsofts demo av nya Bing även uppdagats.

Genomgången har gjorts av Dmitri Brereton som menar att AI:n i Bing inte är att lita på. I ett av exemplen summerar Bings chattbott ett kvartalsbokslut för Gap och tog då helt enkelt fel på siffror och procentsatser.

Andra misstag Bing gjorde i Microsofts demo berör bland annat dammsugare (Bing sa att sladden är 5m, men dammsugaren är sladdlös). Chattbotten sägs även ha missat väsentliga uppgifter när den gjorde en femdagars resplan för en tur till Mexiko. Reddit är fullt av exempel där folk påstår att de har lyckats få Bing att flippa helt och hållet.

Googles och Microsofts filosofi verkar för tillfället vara att det gör mindre ifall chattbottarna har fel, så länge de visar en slags ansvarsfriskrivning. Båda anser att det är viktigt att vara tidigt ute så att folk inte börjar förknippa chattbottar med konkurrenten, så att de missar tåget.