Microsofts dubbelskärmade mobil kan komma redan i sommar

Postat:
11:50 - 2020-03-05
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
4

Ett för all del inte dagsfärskt rykte som ändå kan vara värt att diskutera är att Microsoft eventuellt kommer att lansera dubbelskärmade Androidmobilen Surface Duo redan i sommar. Teknikjätten hade först planerat att släppa enheten i slutet av 2020.

Enligt anonyma källor som påstås ha insyn i saken planerar Microsoft att tidigarelägga lanseringen, då både hård- och mjukvara ska vara så gott som färdigställd. Rapporten menar att Microsoft har valt att integrera fjolårets snabbaste processor från Qualcomm, det vill säga Snapdragon 855.

Det bör i så fall även innebära att Surface Duo blir utan 5G. Att lansera toppmodeller med fjolårets chipp är i regel sådant nykomlingar i branschen gör när oväntade förseningar har uppstått, som exempelvis gräsrotsfinansierade mobiler. Ifall enheten faktiskt kör S855 och inte kommer förrän framåt jul, lanseras den med ett över ett år gammalt chipp.

Samtidigt bör den faktiska skillnaden i prestanda knappt vara märkbar vid daglig användning. Är det några som tror på formfaktorn och skulle vara sugna på att slå till om Surface Duo säljs officiellt i Sverige?