Här är mjukvarufinesserna i LG G2

Dubbeltryck på skärmen för att slå på den

Postat:
22:57 - 2013-08-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
43

Tidigare ikväll presenterade LG sin nya toppmodell med det koncisa namnet G2. Vi har berättat om hårdvaran men telefonen har även åtskilliga mjukvarufinesser som inte finns i ordinarie Android. En vanlig invändning mot den originella placeringen av knapparna på baksidan har varit hur användare ska kunna slänga ett snabbt öga på skärmen utan att först plocka upp den om enheten ligger på ett bord.

LG har löst detta genom att helt enkelt låta användare dubbeltrycka på skärmen för att slå på den, något företaget kallar KnockOn. Tillverkaren har dessutom lagt till en rad olika anpassningsmöjligheter och widgetar som inte återfinns i Googles vision av Android. LGs egna launcher har till exempel funktioner som annars bara går att få genom hemskärmsersättare, som möjligheten att byta ut ikonernas design. Användare kan rentav skräddarsy de virtuella navigationsknapparna längst ner. Knapparna kan flyttas runt och en fjärde knapp kan läggas till.

lg-g2-hands-on-0001

Genom att svepa med tre fingrar från höger till vänster går det att skjuta appar åt sidan för att snabbt kunna nå dem igen. Ett svep från motsatt håll på samma sätt visar favoritappar (exakt vad som skiljer menyerna åt återstår att se). Det går även att lägga miniappar som fönster ovanpå vad du för tillfället har framme, ungefär som i Sony UX och vissa varianter av Samsungs TouchWiz-gränssnitt.

Mjukvaran för 13MP-kameran med OIS har ett läge som skapar en slags virtual reality-panoraman som liknar de i Street View – något som verkar vara ett svar på Googles fotosfärer. Precis som i HTC One och Samsung Galaxy S4 finner vi en IR-sändare i G2 vilket innebär att telefonen kan användas som universalfjärrkontroll. Mjukvaran kommer få en grundlig genomgång i testet senare i höst, men som avslutning kan vi snabbt nämna följande inslag i LGs gränssnitt.

  • Kontextuell kopiera & klistra genom dubbeltryck.
  • Answer Me – Svara på samtal genom att höja mobilen mot örat.
  • Plug & Pop – En funktion som föreslår alternativ och finesser när hörlurar eller kablar ansluts.
  • QuickRemote – Universalfjärrkontroll via IR.
  • Ett gästläge där alla personlig information blockerats.