Moga Hero Power och Pro Power – två spelkontroller för din mobil

Postat:
13:07 - 2013-09-30
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

Android har väldigt många spel – rentav så pass många och bra titlar att flera företag satsat på att använda Android som spelplattform. Första försöket var Sony Ericsson Xperia Play år 2011 och vi har även sett konsoler som Ouya, GameStick och Nvidia Shield. För de som inte vill ha en separat enhet för Androidspel utan istället föredrar att använda sin mobil finns det även en rad olika externa spelkontroller.

Kontrollerna ger spelare fysiska knappar och vissa modeller tillåter att Androidmobilen kopplas fast i själva kontrollen, så att resultatet liknar en Nvidia Shield. Tyska företaget Moga tillhandahåller den här typen av spelkontroller och har två nya tillbehör på gång i höst.

De heter Hero Power Controller och Pro Power Controller. Båda kontrollerna har ett fäste som kan hantera mobiler som är uppemot 82 millimeter breda – det innebär att bjässar som Galaxy Note 3 får plats. Sony Xperia Z Ultra är dock för bred med sina 92 millimeter.

moga-pro-power-1

Tillbehören ansluter till Androidtelefoner trådlöst via Bluetooth och har rätt kraftfulla batterier. Hero Power har ett batteri med 1800mAh medan Pro-varianten har hela 2200mAh. Din mobil kan till och med laddas av kontrollerna medan du spelar, förutsatt att en medföljande laddningskabel är ansluten.

De två kontrollerna bjuder på tryckbara analoga spakar, ett styrkors, fyra actionknappar, samt fyra knappar på baksidan. Enligt Moga finns det över 125 spel som uttryckligen är kompatibla med kontrollerna, även om vi misstänker att tillbehören kan fungera tillsammans med fler titlar än så.

Hero Power kostar 60 dollar medan Pro Power går på 80 dollar. Företaget räknar med att börja leverera tillbehören i mitten av oktober.