Netflix ”betalda delande” en framgång, släpps snart i USA

Postat:
09:30 - 2023-04-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
8

Netflix skriver i sin resultatrapport för första kvartalet att den omfattande kontodelningen undergräver företagets förmåga att investera i och förbättra Netflix för betalande kunder. Enligt Netflix använder över 100 miljoner människor tjänsten utan att betala.

Strömningstjänsten är nöjt med resultat av det ”betalda delandet”, det vill säga att användare kan betala för att lägga till fler hushåll, i Spanien, Portugal, Kanada och Nya Zeeland. I Kanada har förändringarna gjort att fler betalar och att intäkterna ökat.

Att de nya reglerna varit en framgång i dessa länder har stärkt Netflix övertygelse att de har rätt approach till kontodelning. I Sydamerika har Netflix dock stött på en motreaktion i varje marknad där nyheterna tillkännagivits som fått kunder att säga upp abonnemangen, vilket Netflix skriver hindrar tillväxten på kort sikt.

Enligt Netflix kommer det löna sig även i Sydamerika på sikt att förhindra kontodelning, i takt med att de som tidigare kollade gratis skaffar egna konton. Nya reglerna kommer införas i USA under andra kvartalet, någon gång innan juli, och bör komma till Sverige förr eller senare.