Netflix har idag skickat ut sin sista DVD

Postat:
15:47 - 2023-09-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
4

Något alla inte känner till är att Netflix grundades redan 1997. Företagets ursprungliga affärsidé var uthyrning av DVD-filmer via webben. I början betalade kunder per hyrd DVD men inom några år hade Netflix istället upplägget att kunder fick hyra så många DVD-filmer som helst mot en fast avgift.

Övergången till strömning inleddes först 2007 genom en VOD-tjänst – video on demand. I februari 2007 hade Netflix levererat en miljard DVD-filmer. Milstolpen nåddes genom ett exemplar av Babel till en kund i Texas. Netflix skickade en miljard DVD-filmer med posten bara mellan 2007–2009, vilket överväldigade det amerikanska postverket. Varje dag skickade kunder totalt tillbaka 1,6 miljoner DVD-skivor.

Netflix inledde en satsning på egenproducerat innehåll år 2011. Första serien som marknadsfördes som en ”originalproduktion” från Netflix var House of Cards som släpptes i början av februari 2013.

Företaget har dock lite överraskande fortsatt med DVD-verksamheten. Idag, 29 september, har Netflix skickat ut sina sista DVD-filmer. Och de behöver inte skickas tillbaka.