Netflix låter användare betala för kontodelning

Postat:
09:20 - 2022-03-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
31

Många har tillgång till Netflix utan att betala för tjänsten, helt enkelt genom att låna någon annans konto. En av dessa gratisanvändare var i alla fall 2017 den kände och prisade regissören Paul Thomas Anderson.

The thing I like about Netflix is I’ve never paid for a day of Netflix in my life, I just have someone else’s account and their password. It’s free!

Netflix skriver att kontodelning utanför hushållet inverkar negativt på företagets möjlighet att ”investera i suveräna filmer och serier för våra medlemmar”. Strömningstjänsten har tänkt ut två åtgärder, vilka först kommer att testas i Chile, Peru och Costa Rica.

Varför Netflix valt ut dessa länder framgår inte men kanske är det särskilt vanligt att konton delas med andra just där. Första åtgärden är möjligheten att betala extra för upp till två medlemmar utanför hushållet, vilka får egna profiler och inloggningsuppgifter. Priset är rabatterat jämfört med att skaffa fristående konton.

Användarprofiler ska dessutom gå att föra över till nya konton, så att det blir lättare och mer friktionsfritt för de som fått fribiljett att börja betala för sig. Överföringen inkluderar all personlig data som visningshistorik, ”min lista” och personliga rekommendationer.

Netflix skriver att upplägget ska testas i ovan nämnda länder innan de fattar något beslut för övriga världen.