Netflix stoppar kontodelning i Sverige – det här gäller [Uppdaterad]

Att lägga till extra medlem kostar 49kr/mån

Postat:
14:28 - 2023-05-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
51

Nu har Netflix nya regler gällande kontodelning till sist nått Sverige. Netflix har skickat ut meddelandet nedan till alla svenska kunder som delar kontouppgifter med personer som bor utanför hushållet.

Företaget påpekar att kunder kan se en lista över vilka enheter som har tillgång till kontot och därefter sparka ut valfria enheter, samt att det går att byta lösenord. Meddelandet nämner att gratistittare kan föra över sina profiler och all historik till egna konton, samt att det går att lägga till en medlem som kan titta utanför hushållet mot en extra kostnad på 49 kronor i månaden.

Enligt Netflix ska alla som bor i samma hushåll fortfarande kunna ta del av tjänsten oavsett var de råkar befinna sig någonstans, vare sig de är hemma eller på semester, men nämner inga konkreta detaljer om hur reglerna ser ut på den punkten.

Uppdatering: De som har det mest kostsamma abonnemanget, Premium, kan lägga till två utomstående personer till kontot för 49kr/mån per person. De som har standardabonnemanget kan bara lägga till en enda extra medlem. Basic stödjer inte att medlemmar läggs till alls. Netflix skriver att extramedlemmarna får eget konto och eget lösenord, men abonnemanget betalas av innehavaren av huvudkontot.