Nextbit och Cyanogen tillkännager synkroniseringslösningen Baton

Postat:
11:44 - 2014-10-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
7

Amerikanska utvecklaren Nextbit har delvis finansierats av Google Ventures och företaget har grundats av före detta Androidarbetare. Gänget har nu introducerat en synkroniseringslösning kallad Baton. Tanken är att vi ska kunna växla sömlöst mellan våra olika mobila enheter och fortsätta arbeta på nya enheten precis där vi slutade på förra.

Första steget av lösningen är synkronisering. Applikationer och data synkroniseras mellan enheterna så att det går att byta enhet utan att missa något. En apps ”tillstånd” kan även skickas till en annan enhet så användare slipper hitta, ladda hem och öppna appar på olika enheter – det sköts automatiskt.

Sista delen är backup och återställning. Både appar och deras data kan sparas i molnet och återställas på valfri enhet. Systemet kommer bara finnas i CyanogenMod som är en anpassad version av Android. CyanogenMod kan installeras på en lång rad befintliga enheter men är även mjukvaran för OnePlus One.

Google arbetar på och tillhandahåller liknande lösningar men Nextbit verkar ta det hela ett steg längre. Om Baton kommer till fler enheter längre fram och huruvida systemet kommer få genomslagskraft kontra Androids inbyggda funktioner återstår att se.