Nya Nexus 7 släpps redan nästa vecka? [Rykten]

Postat:
00:02 - 2013-07-18
Skribent:
| Björn E
Kommentarer:
40

topp

Google har bjudit in journalister till ett event den 24 juli och många tror att det inte bara är dags att officiellt presentera Android 4.3 utan att även nästa version av Nexus 7 kommer presenteras då. Detta rykte har nu fått bränsle då ”läckor” inte bara påstår att den kommer komma till affärer runt den 20 juli men vi även har några bilder att titta på.

Som alltid med rykten och läckor är det viktigt att vara skeptisk och komma ihåg att det mycket väl kan vara gamla specifikationer som läckt och att bilderna kan vara från prototyper.

Först ryktet angående släppdatum. Det är Engadget som via tipsare fått tag i interna dokumet från affären OfficeMax som pratar om att nästa version av Nexus 7 kommer komma in så tidigt som den 20 juli till affärer i USA. Ett pris visas också upp: $269 för en 32 GB-version. Det gör den dyrare än den första Nexus 7.

engadget_pic1

Samtidigt som Engadget fick tips om släppdatum fick Android Central via en källa tag i en enhet som påstås vara den nya Nexus 7. Inte nog med det, de filmade en liten film och gav oss lite information om några av specifikationerna för den ”vilsna” enheten de hade fått tag.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=HXrcUyCVA6c

Vi får inte veta något om upplösningen. Det ser ut som nya Nexus 7 kommer ha en kamera på baksidan. Eventuellt har denna enhet inte den Snapdragon 600 många hoppar på utan en Snapdragon S4 Pro.

Förhoppningsvis får vi veta mer nästa vecka vid Googles event inklusive när vi här uppe i Norden kommer kunna lägga händerna på den.