Nya versioner av Maps och Gmail på väg? [Google I/O 2013]

Postat:
14:59 - 2013-05-14
Skribent:
Johan B
Kommentarer:
27

Just nu uppdagas det allsköns rykten angående allt från programuppdateringar till nya produkter inför årets I/O i San Francisco som går av stapeln imorgon kväll, den 15/5 18.00 svensk tid. Något som det ryktas om är att Googles versioner av Maps och Gmail kommer att uppdateras med ett nytt utseende.

Maps har länge varit en integrerad del av Android och bibehållt samma design, men det kan nu vara på väg att ändras. Enligt rykten ska Maps ska få en fullscreen-layout, liknande den som finns på iOS-enheter. Sökfältet kan komma att bli flytande längst upp på skärmen med en ikon för att enkelt komma in i navigeringsläget. Menyn får man åtkomst till genom den vertikala trepunkts-ikonen som sägs ligga längst ner på skärmen.

Gmail kommer troligtvis också att hänga på fullscreen-layouten och även tillämpa svepgester. Att svepa från vänster öppnar menyn, där man kommer åt inkorgen, skickat, utkast och etiketter. Botten-menyn kommer således att försvinna, en topp-navigation kommer dock fortfarande vara kvar, men kommer istället underlätta hanterandet av multipla konton.
Att svepa för att radera sägs dock inte försvinna och inte heller påverkas av svepgesten för att öppna menyn. För att göra det kommer det att behövas ett svep från kanten av telefonen, till skillnad från raderingen.

Om nu dessa rykten stämmer återstår att se och vi räknar förväntansfullt ned till I/O 2013. På Swedroid hittar du de senaste nyheterna och uppdateringarna från årets event!