Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

OnePlus designutveckling från 2014 fram till idag

Postat:
13:17 - 2019-11-08
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
OnePlus släppte sin första telefon, kort och gott kallad ”One”, sommaren 2014 efter en längre periods hajp. I början använde tillverkaren ett kritiserat och krångligt inbjudningssystem som krävde en kod för att kunna lägga en beställning.
Tillverkaren hade begränsade produktionsmöjligheter och visste heller inte hur stor efterfrågan skulle bli. Inbjudningarna kunde dessutom skapa en känsla av exklusivitet för kunder. Uppföljaren OnePlus 2 kom ett år senare tillsammans med den ännu billigare 5-tummaren ”X” som visade sig bli ett engångsexperiment.

Efter att OnePlus växt och mognat slopades inbjudningssystemet så att alla som ville kunde lägga en beställning. År 2016 kom den första ”T”-telefonen, vilka därefter har fortsatt som en mellanlandning inför nästa års upplaga.

De första fem telefonerna hade en mycket snarlik design: 5,5-tumsskärmar med grova ramar och en oval hemknapp nedanför panelen, med kapacitiva tangenter på vardera sida. Hemknappen agerade även fingeravtrycksläsare.

Först i och med OnePlus 5T i slutet av 2017 började det hända nya saker designmässigt. Skärmstorleken utökades till 6”, bildförhållandet avvek från 16:9 och blev mer avlångt, samtidigt som ramarna kring skärmen krymptes markant.

OnePlus 8 Pro enligt rykten

Telefonen blev startskottet för en ny era och sedan OnePlus 6 försommaren 2018 har tillverkaren erbjudit en slimmad design utan fysisk hemknapp, med sensorjack alternativt uppfällbar popup-kamera. Enligt rykten kommer nästa års telefoner ha kamera-öar i stil med Galaxy S10-serien.

Vilken design tycker ni bäst om sedan starten 2014?

Mest kommenterat

 1. Nya Motorola Moto G Plus erbjuder 5G för 3990 kronor
 2. Ryktesbilder på OnePlus Nord visar hålstanskamera
 3. OnePlus Nord lanseras 21 juli
 4. Chrome för Android blir till sist 64-bit
 5. Påstådda fotografier på Samsung Galaxy Note 20
 6. Lila specialmodell av Samsung Galaxy S20+ kommer till Norden

Mest läst

 1. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 2. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 3. Tips: Ersätt Play Store-ikonen med ”Mina appar”
 4. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design
 5. OnePlus Nord lanseras 21 juli
 6. Rykte: Samsungs nya smartklocka kostar från $400 och uppåt

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du ROM eller rootåtkomst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey