Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

OnePlus designutveckling från 2014 fram till idag

Postat:
13:17 - 2019-11-08
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
OnePlus släppte sin första telefon, kort och gott kallad ”One”, sommaren 2014 efter en längre periods hajp. I början använde tillverkaren ett kritiserat och krångligt inbjudningssystem som krävde en kod för att kunna lägga en beställning.
Tillverkaren hade begränsade produktionsmöjligheter och visste heller inte hur stor efterfrågan skulle bli. Inbjudningarna kunde dessutom skapa en känsla av exklusivitet för kunder. Uppföljaren OnePlus 2 kom ett år senare tillsammans med den ännu billigare 5-tummaren ”X” som visade sig bli ett engångsexperiment.

Efter att OnePlus växt och mognat slopades inbjudningssystemet så att alla som ville kunde lägga en beställning. År 2016 kom den första ”T”-telefonen, vilka därefter har fortsatt som en mellanlandning inför nästa års upplaga.

De första fem telefonerna hade en mycket snarlik design: 5,5-tumsskärmar med grova ramar och en oval hemknapp nedanför panelen, med kapacitiva tangenter på vardera sida. Hemknappen agerade även fingeravtrycksläsare.

Först i och med OnePlus 5T i slutet av 2017 började det hända nya saker designmässigt. Skärmstorleken utökades till 6”, bildförhållandet avvek från 16:9 och blev mer avlångt, samtidigt som ramarna kring skärmen krymptes markant.

OnePlus 8 Pro enligt rykten

Telefonen blev startskottet för en ny era och sedan OnePlus 6 försommaren 2018 har tillverkaren erbjudit en slimmad design utan fysisk hemknapp, med sensorjack alternativt uppfällbar popup-kamera. Enligt rykten kommer nästa års telefoner ha kamera-öar i stil med Galaxy S10-serien.

Vilken design tycker ni bäst om sedan starten 2014?

Mest kommenterat

 1. EU kan tvinga tillverkare att uppdatera telefoner längre
 2. OnePlus kan lansera fyra produkter samtidigt i mars
 3. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 4. OnePlus uppdaterar Nord till Android 11
 5. OnePlus presenterar nyheter 8 mars
 6. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. EU kan tvinga tillverkare att uppdatera telefoner längre
 4. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om