Oppos nya flaggskepp N1 ser ut att bli en CyanogenMod-telefon

Postat:
18:29 - 2013-09-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
18

I onsdags meddelade gänget bakom populära ROM:en CyanogenMod att de bildat företaget Cyanogen Inc med sju miljoner dollar i ryggen. Målet är att göra CyanogenMod bättre och större och det talades om framtida hårdvara. Kinesiska uppstickaren Oppo, som i vintras överraskade många med värstingen Find 5 vilken överlag fick god kritik, ansågs vara en av de tillverkare Cyanogen skulle kunna tänkas samarbeta med.

Oppo är likt Xiaomi en kinesisk tillverkare med ett nytt tänk. De har starka communities, släpper ofta uppdateringar och välkomnar ROM-världen med öppna armar. Oppo har exempelvis tidigare sett till att CyanogenMod går att installera på Find 5.

Inget är bekräftat än, men i senaste trailern för Oppos nya värsting N1 figurerar självaste Steve Kondik – mannen som först startade CyanogenMod och en av nyckelpersonerna i Cyanogen Inc. Han berättar att han ser fram emot att närvara under Oppos evenemang i Peking och att de har spännande nyheter att meddela.

Telefonen kommer presenteras den 23:e september (på måndag nästa vecka) och det är mycket möjligt att N1 kommer köra officiell CyanogenMod – i alla fall som alternativ till Oppos egna gränssnitt. På måndag får vi svaren. Är det några som gärna hade skaffat en CyanogenMod-mobil?