Oxygen OS kommer få Samsung-inspirerad design för att förenkla enhandsanvändning

Postat:
17:26 - 2020-08-11
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
3

OnePlus har idag släppt tredje förhandsversionen av Android 11, vilken kan installeras på 8 och 8 Pro. Mjukvaran ger första inblicken i tillverkarens nya design.

Systemet har en till synes Samsung One UI-inspirerad design för att förenkla enhandsanvändning. Layouten trycker ned objekt i gränssnittet så att de blir lättare att nå utan att behöva sträcka sig eller använda två händer.

Förhoppningsvis dyker det upp skärmdumpar och videor inom kort som visar gränssnittet. Oxygen OS 11 innehåller därtill en ny design för en rad inbyggda appar som launchern, galleriet, väder-appen och anteckningsappen.

Systemet har stöd för ständigt aktiv panel (always-on display) med 11 olika klocktyper. Nya levande bakgrunder ändras dynamiskt utifrån tid på dagen (och enligt tidigare uppgifter även utifrån vädret).

Användare får annat smått och gott som ny font, ett optimerat mörkt tema med snabbinställning, teman och gruppstöd för Zen Mode, samt en ny gallerifunktion som visar veckobaserade ”berättelser” med bilder och videor. När skarpa versionen släpps återstår att se, men OnePlus 8 och 8 Pro får sannolikt första tjing.