Pete Lau får ledande roll inom OPLUS

Postat:
11:58 - 2020-09-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
5

OnePlus grundades i slutet av 2013 av Pete Lau och Carl Pei, vilka båda innan arbetade för Oppo – Lau i egenskap av vd. Att de två företagen är besläktade var med andra ord tydligt från början.

Följande våren kom indikationer på och spekulationer kring att OnePlus är ett dotterbolag till Oppo. Detta förnekades av Oppos Twitter-konto som hävdade att de två företagen inte ens hade anknytningar.

Med åren har det blivit uppenbart att företagen delar forsknings- och utvecklingsarbete. Även Vivo som är del av samma företagsgrupp har presenterat tekniska framsteg, för exempelvis snabbladdning, samtidigt som Oppo men med nytt namn. OnePlus-telefoner baseras till synes på en befintlig Oppo-modell med liknande specifikationer och design.

Varför tillverkarna inte tycks vilja kännas vid samarbetet är oklart. Nu tydliggörs släktskapet ytterligare genom att Pete Lau blivit chef för OPLUS med målet att överse synergin och produktplaneringen mellan Oppo och OnePlus. Lau fortsätter samtidigt att vara vd för OnePlus.

Enligt Android Authority är OPLUS ett investmentbolag med intressen i OnePlus, Oppo och Realme.