Pixel-telefoner kommer visa batteriets hälsa likt Iphones

Postat:
10:37 - 2022-10-06
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
8

Pixel-telefoner kommer börja visa en uppskattning av batteriets hälsa. Funktionen har än så länge inte släppts men ligger bakom kulisserna i senaste betaversionen av Android 13.

Alla batterier åldras med tiden och förlorar en del av sin ursprungliga kapacitet. När finessen väl släpps kommer den inte oväntat ligga bland de övriga batteri-inställningarna. Utöver att visa batteriets hälsa i procent tillhandahåller den nya kategorin även tips för att förlänga batteriers livstid.

Källan 9to5Google tror att finessen kommer vara del av Android 13 QPR1 som sannolikt släpps i december. Huruvida alla Pixel-telefoner som får uppdateringen kommer erbjuda batterihälsa eller bara Pixel 7-duon, är dock oklart.

En av få praktiska nyttor med funktionen är ifall batteritiden upplevs som betydligt sämre. Genom att kunna se batterihälsan går det avgöra om det beror på att batteriet blivit utslitet eller ifall den försämrade batteritiden har en annan orsak.

Iphones började meddela batteriets hälsa i slutet av mars 2018 efter en liten skandal: Apple ströp prestandan på äldre Iphones. Enligt Apple sänktes prestandan när batteriet blivit dåligt, för att förhindra att telefoner plötsligt stängs av. Batterihälsan visades därefter för ökad transparens.