Rapport: Sam Altman försöker fortfarande bli chef för OpenAI igen

Postat:
23:50 - 2023-11-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
3

Turerna kring Sam Altman och OpenAI börjar likna ett utflippat avsnitt av Silicon Valley. Över 500 av OpenAI:s 700 anställda påstås vara beredda att lämna OpenAI för Microsoft, där de enligt utsago kommer välkomnas med öppna armar.

Detta ska ha meddelats i ett brev till OpenAI:s styrelse. Anställda hotar med att lämna företaget ifall Sam Altman och Greg Brockman inte återanställs och styrelsen avgår. Styrelsemedlemmen Ilya Sutskever som var med och grundade OpenAI har sagt att han ”djupt ångrar” sitt deltagande i styrelsens handlingar och att han aldrig menade att skada OpenAI.

Cirkusen fortsätter genom att Sam Altman enligt The Verge fortfarande försöker bli vd för OpenAI igen, trots att Microsoft-chefen Satya Nadella har tillkännagivit att Altman och Brockman ska leda en ny AI-avdelning inom Microsoft. Villkoret är att de återstående styrelsemedlemmarna som sparkade honom kliver undan.

Altman, Brockman och företagets investerare försöker enligt utsago hitta ett elegant sätt för styrelsen att avgå. Microsofts anställningstillkännagivande förmodas mest ha varit ett sätt att försöka rädda aktien från fall.

En stor fråga som kvarstår är varför styrelsen kände sig nödgad att utan förvarning sparka Altman, om han kanske i själva verket har gjort något för att förtjäna det och vad det i så fall kan vara.

Senaste artiklarna om OPENAI

→ Se fler artiklar om ämnet