Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Realme 7 och 7 Pro tillkännages

Postat:
12:27 - 2020-09-03
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Realme har utökat sitt utbud med två nya telefoner: 7 och 7 Pro. Företagets mobiler har blivit mer relevanta i Sverige då flera återförsäljare tagit in Realme-mobiler i sortimentet.
Vi börjar med Pro som erbjuder en 6,4-tums AMOLED-skärm med 1080p+-upplösning. Till skillnad mot föregångaren är uppdateringsfrekvensen ordinarie 60Hz, men skärmtekniken har samtidigt gått från LCD till AMOLED. Fingeravtrycksläsaren sitter under panelen.

Realme har satt dit Snapdragon 720, 8GB RAM, 128GB lagring, samt ett 4500mAh-batteri med 65W snabbladdning. Enligt Realme kan batteriet laddas från tom till full nivå på bara 34 minuter. Pro har fått annat smått och gott som USB-C, hörlursutgång, stereohögtalare, dedikerad minneskortsplats, dubbelfrekvens-GPS och en ”stänk-säker” konstruktion.

Någon uttalad IP-klassning finns emellertid inte. Kunder får en 32MP frontkamera i kombination med fyra bakre kameror. Två av dessa är dock av den numera ökända typen: lågupplösta 2MP-sensorer för djup och makro. Huvudkameran har 64MP och får sällskap av en 8MP supervidvinkelkamera.

Priset i Indien ligger på motsvarande 2620 kronor.

Realme 7

Det mindre kostsamma och påkostade syskonet har en 6,5-tums LCD med 1080p+ och 90Hz uppdateringsfrekvens. Chippet består av nyss tillkännagivna MediaTek Helio G95. Även Realme 7 kan skaffas med 8GB RAM och 128GB lagring.

Fingeravtrycksläsaren sitter den här gången längs sidan. En annan skillnad är det större batteriet med 5000mAh, men med långsammare snabbladdning (30W). Realme 7 har samma huvudkamera som Pro, Sony IMX682, och även de kompletterande sensorerna är likadana på pappret.

Enheten kostar motsvarande 2025 kronor (8GB/128GB) i Indien. Huruvida någon, eller båda, av modellerna tas in av svenska återförsäljare återstår att se.

Senaste artiklarna om REALME

→ Besök Androidarkivet

Mest kommenterat

 1. Betalar du för mer Google-lagring?
 2. Skärmdumpar visar Windows 11 [Off topic]
 3. Rykte: Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus har plastbakstycken
 4. Microsoft slutar stödja Windows 10 hösten 2025 [Off topic]
 5. Nya designen för ”mina appar” i Play Store nu allmänt tillgänglig
 6. Apple Music för Android får stöd för förlustfri uppspelning

Mest läst

 1. Betalar du för mer Google-lagring?
 2. Rykte: Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus har plastbakstycken
 3. OnePlus introducerar Nord CE 5G – släpps 21 juni
 4. Så här mycket inverkar Xiaomis 200W-laddning på batteriets livslängd
 5. Google tillkännager sex nya Androidfunktioner som släpps i sommar
 6. Google Chat och Workspace släpps officiellt för alla

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Betalar du för mer Google-lagring?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om