ReVault är en backuplösning i smartklocksformat

Söker finansiering på IndieGoGo

Postat:
16:38 - 2015-05-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
37

ReVault är en ny svensk satsning på en annorlunda smartklocka. Enheten beskrivs som ”ett privat bärbart moln” av företaget och ger användare automatisk backup och synkronisering av filer. Enheten ansluter till telefoner och datorer genom Wi-Fi och Bluetooth.

Tanken är användare ska få bekvämligheten med molnlagring och ”säkerheten med lokal lagring”. Filerna går att nå utan internetanslutning och krypteras med AES-256. Det går även att lösenordsskydda innehållet och använda tvåstegsverifiering.

Musik och video kan strömmas från ReVault och manicken säljs med 32GB eller 128GB lagring. ReVault har samma format som en smartklocka och kan även användas som just en klocka, med utbytbara urtavlor.

Om du inte gillar smartklockor kan du istället bära ReVault i en kedja runt halsen, i en nyckelring eller i fickan. Konstruktionen är ”vattentålig” och färgskärmen skyddas av Gorilla Glass 3.

De som tror på projektet och vill veta mer kan besöka IndieGoGo. Modellen med 128GB lagring kostar $299 medan företaget vill ha $199 för 32GB-versionen. Satsningen har nått 85% av sitt finansieringsmål med 30 dagar kvar, så det ser ljust ut för den Linköping-baserade satsningen.

revault-4revault-1