Rykte: Portabla högtalaren Sonos Move 2 släpps i slutet av september, har 24 timmars batteritid

Postat:
11:48 - 2023-08-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
12

Sonos planerar att introducera den portabla och IP56-klassade högtalaren Move 2 i slutet av september, enligt en rapport från The Verge. Högtalaren kommer säljas i en ny grön färg vilket bilden ovan illustrerar.

En uppgradering ska vara sant stereoljud tack vare riktade diskanthögtalare, istället för mono som i föregångaren. Enheten har förstås även bashögtalare. Batteritiden har förbättrats. Move 2 ska kunna spela upp musik i 24 timmar på en laddning. Batteriet är utbytbart och högtalaren har designats för att vara mer strömsnål i standby.

Precis som i föregångaren kommer en finess kallad ”automatic trueplay” optimera ljudbilden utifrån högtalarens position. Move 2 sägs väga strax under tre kilo, så högtalaren är inte särskilt lätt även om den är portabel.

Move 2 ska kunna spela upp Bluetooth-ljud i användares övriga Sonos-system i hemmet – en finess som saknades i föregående modellen eftersom Bluetooth och Wi-Fi inte kunde användas samtidigt. Enligt rapporten kan Move 2 ta emot ljud via USB-C-porten och enheten ska även kunna ladda andra enheter via USB-C.

Övriga uppgifter som nämns är trådlös laddning, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, samt en fysisk knapp för att inaktivera mikrofonerna för röstassistenter. Priset sägs ligga på 449 dollar i USA.