Rykte: Samsung Galaxy Note 3 släpps strax efter offentliggörandet

Postat:
12:19 - 2013-08-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
20

Det är känt att Samsung kommer presentera Galaxy Note 3 under upptakten av IFA i Berlin den fjärde september. Den tredje modellen i Samsungs serie av bamsemobiler påstås här i Sverige få Qualcomm Snapdragon 800, 3GB arbetsminne, LTE, ett 3200mAh-batteri, en 13MP-kamera, minneskortsplats, samt en 5,68-tums Super AMOLED-skärm med Full HD-upplösning. Uppgraderingarna av hårdvaran och den rymligare skärmen sägs inte innebära större yttermått jämfört med föregångaren.

När kommer då Galaxy Note 3 bli tillgänglig på marknaden? Fram med det gamla saltkaret för det här är ett rent rykte, men Samsung sägs satsa på en snabb release efter presentationen i början av september. I vissa fall har det dröjt uppemot ett år innan tillverkare släppt en mobil efter tillkännagivandet, men Samsung brukar vara relativt snabb på att få ut enheter.

Nuvarande Galaxy Note 2 presenterades exempelvis den 29:e augusti förra året och den började säljas i Sverige cirka en månad senare. Enligt inofficiella uppgifter kommer årets Galaxy Note 3 rentav börja levereras samma vecka som den först visas upp, det vill säga vecka 36. En fördröjning på uppemot två veckor sägs kunna uppstå beroende på region. I samma veva påstås att Note 3 kommer få 32GB internt lagringsutrymme som lägst och 64GB som högst.

Smartklockan Galaxy Gear sägs landa på butikshyllor runt vecka 40, vilket är första veckan i oktober. Vi skulle inte bli förvånade om även Galaxy Note 3 börjar säljas i Sverige kring den tidpunkten.